21-06-2012

Natuursteen en zwembaden


Hopende op een hete zomer, hier reeds wat inspiratie betreft natuursteen en zwembaden.
Een zwembad is natuurlijk de ultieme luxe in een tuin of woning. Een buitenzwembad past perfect bij een moderne en evenwichtige lifestyle, waarin puur zwemplezier en ontspanning centraal staan.
Daarnaast is een zwembad visueel ook een eyecatcher. Natuursteen is het materiaal om de luxe uitstraling van een zwembad te verfraaien. 


Een mooie marmersoort in 'bookmatch' naast uw binnenzwembad of een solide onderhoudsvrije granietsoort in-, en naast uw buitenzwembad. 


a tre natuursteen is gespecialiseerd in het leveren van zwembadbekleding. Zowel voor de binnenzijde van het bad als de omranding zijn er veel mogelijkheden. 
Natuurlijk leg je niet zo maar een steensoort in een zwembad. Sommige steensoorten zijn gevoelig voor zuren en chemicaliën, andere weer voor zout of te veel zuurstof.
A tre kan u bijstaan en adviseren in de keuze voor de juiste steensoort.


Azul Imperial zwembad bodem


Een van deze geschikte soorten is de kwartsiet soort 'Azul Imperial'. Deze steensoort is afkomstig uit Brazilië en door de beperkte groeve (en de kleur van de steen) erg exclusief.
De diverse blauwe teinten in de steensoort maken het mogelijk de bodem in 'open boek' te bekleden. Zoals te zien op de foto's lopen de aderen door vanaf de trap tot in de bodem.
De wanden zijn bekleed met een redelijk 'standaard' mozaïek.


Louise Blue zwembad

 Een ander geschikt materiaal is de granietsoort Louise Blue. Ook deze is afkomstig uit Brazilie.
Afhankelijk van de gebruikte chemicalien is deze uitermate geschikt voor gebruik in een zwembad.


Door de aanwezige ijzeroxide in de aderen van de steensoort, heeft deze steensoort voor gebruik wel een speciale behandeling nodig. De platen worden vooraf voorzien van een speciale resinatie coating. Dit gebeurt onder vacuüm waardoor de steensoort door en door voorzien is van de speciale coating.


De kleur en vorm van de aderen maakt dit materiaal uitermate geschikt voor gebruik in open boek.
Zoals te zien op de foto's is het effect hiervan een ongekende luxe uitstraling.



Kan a tre u helpen met uw zwembad, zwembadranden of advies? Vraag dan hier naar meer informatie, of laat u inspireren door de website.

1 opmerking: